تعهد، تخصص ، سرعت

ساعت:

تاریخ : 22-آذر-1403

شبکه های اجتماعی آفتاب :

از اسب مرده پیاده شوید

دسته بندی خبر : سایر اخبار

از اسب مرده پیاده شوید

متن خبر

✍یادداشت مریم محسنی فر

سرخ پوستان آمریکا ضرب المثلی دارند با این مضمون که”وقتیکه دیدید اسب تان مرده، پیاده شوید”

شاید گمان کنید که این ضرب المثل بیان بدیهیات است.
با این حال اگر کمی در نحوه مدیریت بعضی از حضرات تامل فرمایید، متوجه می شوید که اگر این افراد مفهوم همین ضرب المثل بدیهی را در نحوه مدیریت و رویارویی خود با مشکلات و چالش های جامعه به کار بندند، بخش عظیمی از مشکلات جامعه حل می شود.

شوربختانه اسب بسیاری از سیاست ها، مدیریت ها و… مرده است اما در کمال شگفتی اکثر مدیران به جای پیاده شدن از اسب مرده، اقدام به کارهای عجیب دیگری می‌کنند، به عنوان مثال تازیانه جدیدتری می‌خرند و آن را محکم‌تر بر اسب مرده می‌نوازند! یا اسب سواران را عوض می‌کنند! یا کمیته‌ای برای بررسی نحوه بهبود عملکرد اسب مرده تعیین می‌کنند! استانداردها را پایین می‌آورند تا اسب مرده را هم شامل شود و اسب مرده را در طبقه جدیدی به نام “زنده بی تحرک”دسته‌بندی می‌کنند! چند اسب مرده را همزمان به کار می‌گیرند تا بلکه حرکت و تحولی ایجاد شود! بودجه و آموزش بیشتری برای بهبود عملکرد اسب مرده اختصاص می‌دهند! با کمک آمار اعلام می‌کنند چون اسب مرده غذا نمی‌خورد هزینه‌هایش کاهش یافته، پس اگر صبر و تحمل کنیم در آینده سود افزایش خواهد یافت! عملکرد اسب مرده را عادی و عملکرد سایر اسب‌ها را خارق‌العاده تصور می‌کنند، پس میلی بر انحلال یا تغییر بنیادین احساس نمی‌کنند و نهایتاً هزینه اسب مرده را ده‌ها برابر می‌کنند، چون بدیهیات را نمی‌بینند یا نمی‌خواهند ببینند یا نمی‌پذیرند یا فکر می‌کنند وضعیت موجود را حفظ کرده‌اند.
در این یادداشت روی سخن مان با جناب آقای مهندس محمدی انارکی نماینده حوزه انتخابیه رفسنجان و انار است.

آقای مهندس انارکی نماینده دوره قبل مردم شریف رفسنجان و انار بود.

متاسفانه آقای مهندس در دوره قبل رقابت را به شیخ حسین جلالی از طیف اصولگرایان خالص ساز باخت. خوشبختانه یا بهتر است بگوییم متاسفانه عملکرد شیخ اصولگرا به قدری فاجعه بار بود که حتی صدای همفکران و حامیان پروپا قرص خود را هم درآورد و باعث شد مردم گرامی رفسنجان مجدداً به آقای مهندس انارکی روی آورند.

اما امروز آنچه مهم و حیاتی است اینکه آقای انارکی خدایی نکرده دچار خطای محاسباتی نشده و اقبال مردم به خود را به پای عملکرد دوره قبل خود نگذارد.

در شرایط فعلی آمارهایی از بحران در بیشتر حوزه‌ها، جامعه ما را احاطه کرده و روزانه چون خوره به جان انسان‌ها افتاده است.
آمارهایی که گاهی زندگی را از معنا تهی می‌کند. هرچند بیشتر ما به آنها عادت کرده‌ایم و زندگی نجیبانه‌ای به آنها داریم. جامعه در انقیاد آمارهایی گرفتار شده که دیگر برای پیکار با آنها بی‌تفاوت است.

شاید یکی از دلایل بی‌تفاوتی عده‌ای از مردم شهر و حتی کشورمان به صندوق‌های رای ناشی از همین موضوع باشد.
مردم ما آنقدر تیزبین هستند که متوجه شوند بخش زیادی از این آمارها ناشی از عملکرد نمایندگان مجلس در قوه مقننه کشور است.

نماینده ما در چهار سال گذشته نه تنها هیچ قدمی برای بهبود وضعیت فلاکت بار اقتصادی مردم برنداشت بلکه با ارائه طرح‌ها و تصویب پاره ای قوانین مشکلات بیشتری را بر گرده آنها تحمیل کرد و گاهاً با حرف‌های نسنجیده باعث عصبانیت آنها شد.
شیخ حسین جلالی به جای پرداختن به گرفتاری‌های مردم حوزه انتخابیه‌اش و ارائه راه حل برای آنها، بیشتر در صدد ترویج دیدگاه‌های ایدئولوژیک خود و متعاقباً ارائه طرح‌ها و تصویب قوانین در راستای این دیدگاه‌ها بود و شوربختانه خیال می‌کرد عده‌ اندکی که با صدای بلند برایش سوت و هورا می‌کشند، مردمند.
بدیهیست که آقای محمدی انارکی باید از این عملکرد درس عبرت بگیرد و به جای ورود و سرک کشیدن در حوزه‌هایی که دغدغه بخش عظیمی از مردم نیست، به مشکلات اصلی مردم رفسنجان و انار بپردازد.
به عنوان نمونه یکی از بزرگترین دغدغه‌های مردم ما مشکل خشکسالی و بحران آب است.

سال‌هاست که دلسوزان واقعی مردم، به طرق مختلف در خصوص بحران فوق فریاد می‌زنند، آمار می‌دهند، گزارش و راه حل می‌دهند، ولی متاسفانه تمام این دلسوزی‌ها در دالان تنگ منافع فردی و جناحی گم می‌شود و مردم را دلسرد کرده است.
یکی دیگر از چالش هایی که طی سالیان اخیر مردم استان کرمان و بویژه رفسنجان را مستاصل کرده است، مشکلات مربوط به محصول پسته است.

از جمله این گرفتاریها که مردم به دلیل تکرار آن، به آن آموخته شده اند، مشکلات مربوط به سرمازدگی، کود و سم، قیمت گذاری، خرید محصول و صادرات است.

دریغا که دولتمردان سالهای دور با بی خردی تمام و به دلیل منافع باندی و جناحی چنان بلایی بر سر این نماد ملی آوردند که علیرغم تمام تلاش های مدیران و دست اندرکاران دلسوز این حوزه، هنوز نتوانسته به روزهای طلایی خود نزدیک شود.

به عنوان مثالی دیگر، مطابق تبصره ۶ ماده ۱۴ قانون معادن کشور باید ۱۵ درصد از بهای ماده
معدنی به عنوان حقوق دولتی به حساب سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت استان‌ها واریز شود تا در راستای ایجاد زیرساخت و رفاه منطقه محل استقرار معادن هزینه شود.


کافیست جناب آقای مهندس انارکی در دوره نمایندگی خود با تعامل و همکاری با مدیران دلسوز استان مخصوصا استاندار محترم و همگام با سایر نمایندگان استان با ارائه طرح و تصویب قوانین مربوطه، پروژه انتقال آب از حوزه خلیج فارس به استان کرمان و شهرستان رفسنجان را برای بخش شرب و کشاورزی اجرایی نماید و در زمان بررسی و تصویب لوایح بودجه سنواتی، پیگیر اجرایی شدن تبصره ۶ ماده ۱۴ قانون معادن کشور باشند.

نماینده مردم می تواند با ارائه طرح و تصویب قوانین به نفع کشاورزان و صادرکنندگان محصولات کشاورزی، تا حد ممکن از مشکلات این حوزه کاسته و مردم کشور ، استان و شهر را خرسند نماید.

ایشان اگر در دوران 4 ساله نمایندگی خود فقط بتوانند 3 مشکل فوق را پیگیر ی و حل نمایند، قطعا در 4 سال بعدی با اقبال تعداد بیشتری از مردم روبرو خواهند شد.
توصیه بعدی ما به نماینده محترم مردم این است که فراموش نکنند ایشان نماینده همه مردم حتی آنها که رای ندادند هم هستند.

لذا ابتدا خوب فکر و تامل فرمایند که چرا این بخش از مردم رای ندادند، پس از آنکه دلیل آنرا پیدا کردند در راستای دغدغه ها و مشکلات این بخش از مردم نیز گام بردارند وسخن آخر اینکه، جناب آقای مهندس محمدی انارکی “لطفا از اسب مرده پیاده شوید” .

خبرنگار :

aftab@log-4129

اشتراک گذاری در :
نام عکاس:

لینک کوتاه خبر:

نظر شما

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
123