توضیح درباره یک سکانس؛
«نون خ» به دنبال نشاندادن زیباییهای اقوام است
به دنبال ایجاد برخی سوءتفاهمها درباره قسمتهایی از فصل پنجم سریال «نون خ» و دلخوری و ناراحتی برخی از مسئولان کرمان، مهدی فرجی تهیهکننده این سریال با انتشار یادداشتی توضیحاتی درباره این مسئله ارائه کرد.
به گزارش آفتاب کرمان به نقل از صداوسیما، مهدی فرجی تهیهکننده سریال «نون خ» در این یادداشت با ادای احترام به مردم شریف و نجیب کرمان و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای گرانقدر استان کرمان بهخصوص شهید والامقام حاجقاسم سلیمانی نوشته است: همه قصد ما از ساختن سریال «نون خ» این است که بتوانیم ظرفیتهای فرهنگ غنی و متعالی اقوام را به تصویر بکشیم و یک همدلی بین اقوام و قومیتهای ایران نشان بدهیم و بهواسطه این ظرفیت بتوانیم ضمن ارتقای فرهنگی لحظات بسیار خوب و نشاطآور و سرگرمکنندهای را برای مردم عزیزمان ایجاد کنیم و درعینحال مخاطبان را با این ظرفیتهای غنی قومیتهای عزیز آشنا کنیم و محبت و همدلی و صمیمیت را بین آحاد مردم ایران ایجاد کنیم.
در این چهارفصل گذشته همه تلاش سریال «نون خ» این بوده و خوشبختانه پاسخ مناسب هم دریافت کرده است.
ما در سریال «نون خ» همه اقوام را نشان دادیم که در کنار یکدیگر در صلح و صفا و آرامش زندگی مسالمتآمیزی دارند.
آنچه که در یکی از قسمتهای فصل پنجم سریال «نون خ» باعث بروز بعضی سوء تفاهمات شده است صرفاً ناشی از یک برداشت نادرست است.
در یکی از سکانسهای سریال «نون خ» فرد بهظاهر دامپزشکی نشان داده میشود که هیچ تخصصی ندارد و فقط به حیوانات علاقهمند است و متأسفانه گرفتار مصرف مواد مخدر است و گفته شده که این فرد کرمانی است و به همین دلیل اهانت به مردم شریف کرمان صورتگرفته است البته آنچه که باعث بهوجودآمدن این اشکال شده است نمایش فلشی در مسیر حرکتی شخصیتهای سریال به سمت کرمان است درحالیکه زمان رودررویی بازیگران این سریال با نقش بهظاهر دامپزشک حداقل ۹۰۰ کیلومتر قبل از کرمان است اگر دقت کنیم همان چند ساعت اولی که شخصیتهای سریال از کردستان خارج میشوند با این فرد روبرو میشوند و محل وقوع داستان هیچ ربطی به کرمان ندارد از طرفی آن فرد و همچنین همسر و پسرش هم نیز لهجهٔ کرمانی ندارند. شخصیتهای سریال زمانی برای اولینبار به کرمان میرسند که در نزدیکی کرمان نیمههای شب ماشین آنها خراب شده تا اینکه یک فرد اهل کرمان با تراکتور خود از راه میرسد و به آنها کمک کرده و آنها را به هتل میرساند و هیچ کرایهای هم دریافت نمیکند.
در زمان ورود بازیگران به هتل نیز از برخورد کارکنان هتل در کرمان تا حضور در نمایشگاه صنایعدستی استان کرمان تمامی تصاویر و دیالوگها نشان از همدلی، برخورد محترمانه و نشاط و شادمانی است و کرمان بهعنوان یک استان فرهنگی با مردمی خونگرم و پایتخت صنایعدستی معرفی شده است. تمامی اقوام در سایه پرچم جمهوری اسلامی یک دل و صمیمی در حال شادی نشان داده میشوند که همین امر استقبال مخاطبان را به دنبال داشته است.
از طرف دیگر رفتار و منش کیوان (سیروس میمنت) به نوع کاراکتر وی ارتباط دارد و بههیچعنوان ارتباطی به رفتار افراد دیگر و شهرهای مختلف ندارد و از فصل اول هم این رفتارهای ناپسند از وی دیده میشود که اتفاقاً همواره تقبیح هم میشود هر چند در پایان این فصل از سریال این شخصیت متحول میشود.
مهدی فرجی از سوء تفاهمات ایجاد شده ابراز تأسف کرد و ضمن ادای احترام به مردم شریف کرمان تأکید کرد که سازندگان سریال «نون خ» هرگز و بههیچعنوان قصد جسارت به ارزشهای فرهنگی و ملی هیچ استانی از جمله مردم عزیز استان کرمان را ندارند؛ بلکه تلاش ما ادای احترام به قومیتهای مختلف بوده است و اساساً هدف اصلی این سریال ایجاد وحدت و همدلی بین قومیتها و تکریم و تجلیل آنهاست.