تعهد، تخصص ، سرعت

ساعت:

تاریخ : 01-آذر-1403

شبکه های اجتماعی آفتاب :

دسته بندی خبر : استان کرمان, فرهنگی

نخستین همایش ملی ایران شناسی و گردشگری در رفسنجان آغاز به کار کرد

متن خبر

نخستین همایش ملی ایران شناسی و گردشگری در رفسنجان آغاز به کار کرد

آیین افتتاحیه نخستین همایش ملی ایران شناسی و گردشگری صبح امروز چهارشنبه ۲۳ آبان ماه با حضور رئیس انجمن ایران شناسی کشور، جمعی از مسئولان استانی و شهرستان و خانواده مرحوم دکتر تجدد در سالن شهید پرتوی دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان برگزار شد.

به گزارش آفتاب کرمان به نقل از روابط عمومی دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان، دکتر رضا رنجبرکریمی رئیس دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان با یاد و خاطره مرحوم دکتر تجدد پایه گذار دانشکده ایران شناسی دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان اظهار داشت: پایه گذاری دانشکده ایران شناسی کار ارزشمندی است که مرحوم تجدد در سال ۹۲ تصمیم گرفتند برای رفسنجان انجام دهند.

وی به روایتی از پیامبر اکرم (ص) اشاره کرد و افزود: کار بزرگی است که انسان در قید حیات باشد و از ثروتی که جمع آوری کرده دل بکند و این ثروت را در حوزه ایران شناسی در مسیری که گمنام باقی مانده است هزینه کند.

وی ادامه داد: کمتر کسی به ذهنش خطور می کرد کاری در حوزه ایران شناسی برای مطالعه و تحقق جوانان امروز در خصوص پیشینه تاریخی گذشته انجام دهد که مرحوم تجدد این مرد بزرگ این کار را انجام داد.

در ادامه دکتر محمود جعفری دهقی رئیس انجمن ایران شناسی ایران بیان داشت: باعث افتخار است که شعبه انجمن ایران شناسی در استان کرمان به دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان و گروه ایران شناسی سپرده شده و دلیل آن فعالیت های چشمگیر اساتید و دانشجویان این دانشکده است.

وی افزود: در این سرزمین انواع گردشگری از قبیل زیارتی، پزشکی، تفریحی، فرهنگی و غیره است که گردشگری فرهنگی پرطرفدارترین نوع گردشگری است.

دکتر جعفری با اشاره به اینکه گردشگری فرهنگی به این معناست که کسانی بیایند در جامعه ای و با فرهنگ، سنن و آداب و رسوم آن جامعه آشنا شوند و کسب دانش کنند خاطرنشان کرد: براساس گزارش سازمان گردشگری(WTO) ۳۷درصد از گردشگران جهان گردشگر فرهنگی هستند.

وی عنوان کرد: تمام آثاری که از گذشته ما هم وجود دارد نشان می دهد کسانی که به این سرزمین آمدند برای کسب دانش و اطلاع از فرهنگ، آداب، رسوم و ویژگی های این سرزمین بوده است.

رئیس انجمن ایران شناسی کشور همچنین گفت: سرزمین ما به خاطر امکانات بالا و ارزشمند گردشگری که دارد یکی از مهمترین کشورهای گردشگری جهان است.

مهندس حسین رضایی فرماندار رفسنجان هم در این آیین به چگونگی کشت و توسعه پسته و تولید مس در رفسنجان و اینکه رفسنجان با این محصولات کشاورزی و معدنی شهرت جهانی نام گرفت اشاره کرد و گفت: توسعه پسته در ایران از رفسنجان نشات گرفته و در حال حاضر در ۲۸ استان کشت و برداشت می شود.

وی افزود: تنها صنعتی که آلودگی ندارد و کم آب بر است صنعت گردشگری است و دانشگاه ها از جمله دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان ظرفیتی علمی هستند که تقریبا می توان گفت همه فعالیت های شهرستان با پشتیبانی علمی این مراکز و تحقیقات دانشمندان و اساتید آنها انجام می شود.

رضایی خاطرنشان کرد: ما سند آمایش شهرستان را در دست تدوین و گردآوری داریم که با کمک پژوهشگران دانشگاه ولی عصر(عج) در حال انجام است و در این دانشگاه فقط تربیت دانشجو صورت نمی گیرد بلکه خلاقیت و تحقیقات و خوشفکری روسا و اساتید دانشگاه است که کارها رو به جلو در حال پیشرفت است.

در ادامه مهندس مجید کهنوجی شهردار رفسنجان هم در این آیین از تدوین سند توسعه گردشگری رفسنجان توسط متخصصان و کارشناسان شهرداری خبر داد و بیان کرد: به زودی فاز نخست مجموعه بزرگ فرهنگی، تفریحی و گردشگری رفسنجان و گذر غذا با نمایش غذاهای اصيل رفسنجان کلنگ‌زنی می‌شود.

وی با بیان اینکه رفسنجان ظرفیت‌های گردشگری فراوانی دارد که مغفول مانده‌ است، افزود: امیدواریم با وجود دانشکده ایران‌شناسی این ظرفیت‌ها احیا شوند و با وجود این دانشکده، رفسنجان‌شناسی نیز در دستور کار قرار گیرد.

شایان ذکر است: محققانی از نقاط مختلف کشور مقالاتی در زمینه های ایران باستان، گردشگری و فرهنگ، نقش رویدادهای محلی، جغرافیای تاریخی، گردشگری ادبی و غیره به این همایش ارسال کردند.

گفتنی است: در این همایش نشست های تخصصی در دانشکده ایران شناسی در حال برگزاری است و اختتامیه همایش هم عصر امروز در تالار خیام دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان همراه با تقدیر از مقالات برتر برگزار خواهد شد.

خبرنگار :

سحر فرشیدی

اشتراک گذاری در :
نام عکاس:

لینک کوتاه خبر:

نظر شما

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

Leave the first comment

123