کارخانه تغلیظ سرباره مجتمع مس سرچشمه رفسنجان افتتاح شد
کارخانه تغلیظ سرباره مجتمع مس سرچشمه رفسنجان با ظرفیت سالانه ۸۰ هزار تن کنسانتره و ۷۰ میلیون دلار ارزش سرمایهگذاری به بهرهبرداری رسید.
به گزارش آفتاب کرمان آیین افتتاح این واحد صنعتی که زمینه اشتغال ۳۰۰ نفر را فراهم کرده است، ظهر پنجشنبه ۳۱ خرداد ماه با حضور وزیر صمت، استاندار کرمان و مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران برگزار شد.
عباس علیآبادی وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: مس را درست نکردند که خامفروشی کنیم، بلکه باید با مهندسی روشها را ارزان کنیم، بهرهوری را بالا ببریم و درآمدزایی داشته باشیم.
وی افزود: صنعتِ دانشبنیانِ صادرات محور را مورد تاکید داریم. آب و برق ارزان نیست و اگر نسبت به استفاده از آنها توجه نکنیم، تمام صنایع ما از توجیه میافتند و صرفه اقتصادی نخواهد داشت.
وزیر صمت گفت: باید به سمت مهندسی کارها برویم و در ساخت تجهیزات با فناوری روز دنیا، پیش رویم.
تاکید استاندار کرمان بر فعالیتهای توسعهای
محمدمهدی فداکار استاندار کرمان در این مراسم، مجتمع مس را آبروی صنعت استان دانست و گفت: مس با ۵۰ سال سابقه، بعد از زغالسنگ به عنوان قدیمیترین صنعت محسوب میشود و نماد صنعت مدرن است.
وی افزود: یکی از توقعات از صنعت مس، فعالیتهای توسعهای است. مس در سالهای گذشته برخلاف صنعت فولاد و ظرفیت بزرگی که دارد و نیازمندی منطقه به سرمایهگذاری و اشتغال، اصلا توسعه پیدا نکرده است.
استاندار کرمان تصریح کرد: مس برند خوش نامی است و با ورود در بحث سرمایهگذاری، جمع زیادی را پای کار میآورد و اینخوشنامی به سرمایهگذاری کمک میکند.
کارخانه تولید کنسانتره از سرباره، مصداق بارز مولدسازی است
حسین مدرس خیابانی مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران عنوان کرد: امروز شاهد افتتاح اولین کارخانه تولید کنسانتره از سرباره هستیم که مصداق بارز نوآوری و مولدسازی است.
وی با اشاره به ۱۰ میلیون تن سرباره دپو شده در مجموعه مس سرچشمه گفت: با همت مهندسان و کارشناسان، سالانه ۸۰ هزار تن کنسانتره مس تولید میشود که ارزش سرمایهگذاری آن ۷۰ میلیون دلار است و زمینه اشتغال ۳۰۰ نفر را فراهم میکند.
مدرس خیابانی اضافه کرد: در مجتمع مس خاتونآباد نیز این پروژه با ظرفیت ۴۰ هزار تن در دست اجراست و ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی از افتتاح کارخانه مفتول مس ۱۳۰ هزار تنی و نیروگاه خورشیدی ۳۰ مگاواتی خاتونآباد در آینده نزدیک خبر داد و افزود: اولین کارخانه تمام ایرانی تولید کنسانتره مس با ۳۰۰ میلیون یورو صرفهجویی ارزی نیز در دست اجراست.